Člen skupiny
Servisní a poruchová služba

518 698 711

Teplárna Kyjov připojí nové odběratele

Teplárna Kyjov připojí nové odběratele 27. 07. 2023

Teplárna Kyjov v letošním roce významně rozšíří okruh svých odběratelů. Teplo bude nově dodávat školám, do domova pro seniory i do krytého bazénu.

Aby vše bylo připraveno do začátku nové topné sezony, během léta se vybudují přípojky ke stávajícímu teplovodu. Na dálkové vytápění se připojí modernizovaný areál Aqua v parku, především jeho nový krytý bazén a saunový svět. Dále se jedná o Základní školu J. A. Komenského, Základní školu a Mateřskou školu Dr. Joklíka a Centrum sociálních služeb v Kyjově.

Školy a dům s pečovatelskou službou se dosud vytápěly z plynových kotelen. Ty ovšem byly na konci životnosti a musela se řešit jejich obměna. Dosluhující kotelny proto nahradí dodávky z centrálního zdroje. Díky tomu dojde ke snížení spotřeby plynu, protože teplárna při výrobě tepla využívá z velké části odpadní teplo ze sklářských van.

Teplárna Kyjov na stavbu nových přípojek získala dotaci, která je určena na modernizaci distribuce tepla v systémech dálkového vytápění a je spolufinancována Evropskou unií.

K největším odběratelů kyjovské teplárny patří společnost VMG, nemocnice a prostřednictvím společnosti Teplo Kyjov dodává teplo a teplou vodu také do domácností.