Člen skupiny
Servisní a poruchová služba

518 698 711

Spolupráce města a teplárny pokračuje

Spolupráce města a teplárny pokračuje 28. 03. 2024

Kyjovská teplárna poskytne městu v letošním roce čtvrt milionu korun. Předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník se starostou Františkem Luklem podepsali dnes dodatek k dohodě o vzájemné spolupráci.

Pro obyvatele Kyjova zajišťuje teplárna nejen pohodlný způsob vytápění, ale významně podporuje i město. Je dlouholetým partnerem při pořádání folklórního festivalu Slovácký rok, přispívá na školství nebo volnočasové aktivity dětí. „Každý rok poskytujeme městu dar, z něhož byla financována například stavba hřiště, kroužky pro děti a fond pro nadané děti,“ řekl předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník.

Letos podpoří teplárna Dětskou cimbálovou muziku, která funguje při Základní umělecké škole v Kyjově. Peníze pomůžou členům souboru uhradit část nákladů během jejich květnového turné po USA. „Mladí folkloristé z Kyjovska vystoupí například v živém vysílání televize FOX, ale zahrají a zazpívají také ve slavné koncertní síni Carnegie Hall, kde vystupují zpravidla jen ti největší umělci. Na výjezd do Ameriky budou děti vzpomínat celý svůj život, děkuji proto Teplárně Kyjov, že jim pomůže prožít tento krásný zážitek,“ uvedl kyjovský starosta František Lukl. 

Dohoda o vzájemné spolupráci byla uzavřena v roce 2015 a teplárna za posledních deset let přispěla na aktivity města částkou 2,5 milionu korun. Kromě konkrétní finanční podpory dohoda vymezuje také spolupráci v oblasti centrálního zásobování teplem nebo informování o vývoji cen za dodávky tepla.