Člen skupiny
Servisní a poruchová služba

518 698 711

Teplárna Kyjov podpoří Slovácký rok

Teplárna Kyjov podpoří Slovácký rok 04. 04. 2023

Na základě dohody o vzájemné spolupráci poskytne Teplárna Kyjov v letošním roce městu Kyjov 300 tisíc korun. Dodatek ke smlouvě, který určuje konkrétní využití příspěvku na letošní rok, podepsal dnes předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník se starostou Františkem Luklem. 

„Letos poskytneme městu 300 tisíc a podpoříme folklorní festival Slovácký rok. Na pořádání této významné kulturní akce jsme přispěli i před čtyřmi lety, kdy se konal poslední ročník,“ uvedl předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník.
„Organizace Slováckého roku je záležitost náročná a nákladná. Finanční příspěvky ze strany firem jsou vítanou pomocí, díky níž si můžeme dovolit uspořádat slavnosti programově bohaté a pro návštěvníky atraktivní. Děkuji představitelům Teplárny Kyjov, že i v době, kdy se řada firem potýká s ekonomickými problémy, jsou připraveni Slovácký rok takto štědře podpořit,“ dodal kyjovský starosta František Lukl.

Dohoda o vzájemné spolupráci byla uzavřena v roce 2015 a od té doby poskytla teplárna městu více než dva miliony. Peníze byly využity například na úhradu kroužků pro děti, zřízení stipendijního fondu nebo na stavbu nového dětského i parkourového hřiště.

Kromě konkrétní finanční podpory dohoda mezi městem a teplárnou vymezuje také spolupráci v oblasti centrálního zásobování teplem nebo informování o vývoji cen za dodávky tepla.