Člen skupiny
Servisní a poruchová služba

518 698 711

Teplárna Kyjov podpoří projekty města

Teplárna Kyjov podpoří projekty města 09. 05. 2016

Na základě dohody  o vzájemné spolupráci podpoří teplárna v letošním roce město Kyjov částkou čtvrt milionu korun. Dodatek ke smlouvě, který určuje konkrétní využití příspěvku, podepsalo 9. května vedení společnosti se starostou města Kyjova.

Vloni uzavřená dohoda mezi městem a teplárnou vymezuje spolupráci v oblasti centrálního zásobování teplem, informování o ekologických opatřeních nebo o vývoji cen tepla. V rámci dohody se každý rok uzavírá dodatek o konkrétní podpoře. „Letos poskytneme 250 tisíc korun na aktivity, které jsou v souladu s naší strategií. Podporujeme sportovní aktivity dětí a mládeže, kulturu i sociální oblast. Chceme, aby využití bylo skutečně cílené na konkrétní projekty a akce,“ připomněl předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník.

Teplárna se stane generálním partnerem oslav 890. výročí města Kyjova, které podpoří částkou 100 tisíc korun. Další peníze půjdou na podporu mládežnického sportu i kultury ve městě. Příspěvek od společnosti získají například Divadlo Opona nebo Kyjovský komorní orchestr. Vybuduje se také elektro přípojka pro areál Biketrialu Kyjov.

V loňském roce poskytla teplárna 150 tisíc korun na folklórní festival Slovácký rok a 100 tisíc na výstavbu nového dětského hřiště.„Stává se milou tradicí, že Teplárna Kyjov každoročně podporuje aktivity v našem městě a jeho rozvoj. Nebereme to jako samozřejmost a moc si toho vážíme,“ řekl starosta František Lukl.

Teplárna Kyjov je součástí české investiční skupiny Lama Energy Group. Mezi dceřinými společnostmi holdingu jsou LAMA energy, dodavatel plynu a elektřiny, LAMA gas & oil těží plyn a ropu na jižní Moravě, Teplárna Otrokovice, virtuální mobilní operátor LAMA mobile nebo satelitní televize DIGI TV.