Člen skupiny
Servisní a poruchová služba

518 698 711

Teplárna uzavřela s městem dohodu o spolupráci

Teplárna uzavřela s městem dohodu o spolupráci 13. 05. 2015

Dohodu o vzájemné spolupráci podepsali 12. května starosta města Kyjova František Lukl a předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník. Teplárna v letošním roce podpoří projekty za 250 tisíc korun.

Dohoda mezi městem a teplárnou vymezuje spolupráci v oblasti centrálního zásobování teplem, ochrany životního prostředí, informování o ekologických opatřeních nebo o vývoji cen tepelné energie. „Nový majitel si uvědomuje zodpovědnost vůči regionu, kde působíme. Naším zájmem je úzká spolupráce s městem, protože dodávky tepla vnímáme jako veřejnou službu. Chceme být spolehlivým dodavatelem energií a pro město také partnerem, který podporuje především zdravotnictví, školství, sociální oblast nebo volnočasové aktivity dětí, mládeže i seniorů,“ uvedl předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník.

Každý rok se bude uzavírat dodatek ke smlouvě o konkrétní podpoře. Letos teplárna přispěje částkou 150 tisíc korun na folklórní festival Slovácký rok a 100 tisíc korun půjde na výstavbu nového dětského hřiště v ulici Klínky. „Jsem rád, že i noví vlastníci navázali na předchozí majitele a v těchto aktivitách, které podporují akce a rozvoj města, pokračují,“ uvedl starosta města Kyjova František Lukl.

Teplárna Kyjov změnila na začátku letošního roku majitele. Většinovým vlastníkem se stala skupina Lama Energy Group, která působí jako producent a dodavatel zemního plynu, elektrické energie a jako virtuální mobilní operátor. Skupina se zabývá i těžbou plynu u Břeclavi a těžbou ropy v Kanadě.

Kontaktujte nás!

Diskuse